c S

V Braniku predajajo namenu prenovljeno šolsko telovadnico

28.11.2018 11:14 Nova Gorica, 28. novembra (STA) - Danes ob 18. uri bodo s krajšo slovesnostjo odprli energetsko obnovljeno telovadnico Osnovne šole Branik. Na prireditvi bodo s kulturnim programom sodelovali otroci vrtca in učenci Osnovne šole Branik, pozdravne besede prisotnim pa bosta namenila podžupanja novogoriške občine Ana Zavrtanik Ugrin in ravnatelj šole Davorin Majhenič.

Vrednost energetske sanacije telovadnice je znašala dobrih 223.000 evrov z DDV. Znesek bo skoraj v celoti financiran iz državnih in evropskih sredstev, so za STA povedali na novogoriški občini.

Energetska sanacija in prenova telovadnice je zajemala energetsko prenovo zunanjega ovoja stavbe, zamenjavo stavbnega pohištva, izvedbo nove fasadne obloge in ustrezne izolacije, energetsko prenovo sistema ogrevanja in prezračevanja ter zamenjavo razsvetljave v telovadnici z varčno led razsvetljavo.

Prenova šolske telovadnice v Braniku je potekala v okviru projekta celovite energetske sanacije in prenove stavb v lasti Mestne občine Nova Gorica, ki je vključeval celovito energetsko sanacijo štirih javnih stavb ter izgradnjo prizidka k stavbi Vrtca Šempas. Z današnjo slovesnostjo se ta projekt zaključuje.

Projekt je bil v celoti vreden kar 2,1 milijona evrov z DDV, z njim pa so v letu 2017 izvedli celovito energetsko sanacijo stavbe telovadnice Osnovne šole Solkan ter celovito energetsko sanacijo in dozidavo stavbe Vrtca Šempas. V letu 2018 pa so celovito energetsko sanirali stavbo Vrtca Dornberk ter stavbo telovadnice OŠ Branik.