c S

Na Streetstivalu bo mogoče izvedeti vse o uličnem delu z mladimi

11.10.2018 08:48 Ljubljana, 11. oktobra (STA) - V študentskem kampusu v Ljubljani bo danes festival uličnega dela Streetstival, namenjen mladinskim delavcem in vsem, ki jih zanima delo z mladimi na ulicah, igriščih in v parkih. V živo bo mogoče spremljati voden intervju na temo Miti in resnice o uličnem delu in spoznati različne pristope pri uličnem delu. Organizatorka je Mreža Mlada ulica.

V okviru festivala bosta potekali tematski delavnici o zakonskih določilih uličnega dela in o vzdrževanju stikov z mladimi.

Na popoldanski tržnici praks uličnega dela bodo predstavili dobre prakse različnih organizacij, ki izvajajo ulično delo. Pričakujejo več kot deset organizacij, ki bodo predstavile svoj način dela. Med njimi bo zavod Bob, kjer v okviru družbeno odgovorne kampanje Mestne občine Ljubljana Človek, čuvaj svoje mesto, samo eno imaš, deluje skupina deklet, ki so se poimenovale človekinje, je za STA povedala Katja Rakovec iz Mreže Mlada ulica.

Človekinje med drugim odhajajo v Metelkova mesto v Ljubljani in s tistimi, ki ga obiskujejo čez dan ali delajo v tamkajšnjih klubih, razmišljajo o možnostih, kaj bi bilo mogoče narediti za bolj aktivno preživljanje prostega časa med mladimi.

Na tržnico praks uličnega dela bodo prišli tudi predstavniki javnega zavoda Mladi zmaji, ki organizira različne športne dogodke, delavnice in druženja, da bi povezali skupnost.

V Mrežo Mlada ulica, ki organizira Streetstival, se povezujejo organizacije s področja mladinskega dela, ki skupaj z mladimi in lokalno skupnostjo iščejo rešitve za problematiko zbiranja mladih na javnih površinah v mestu.