c S

Do konca meseca na ogled razstava Iz malega raste veliko - pol stoletja slovenskih vrtcev

10.10.2018 07:24 Ljubljana, 09. oktobra (STA) - Minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo je danes v atriju ministrstva odprl arhitekturno razstavo Iz malega raste veliko - pol stoletja slovenskih vrtcev. Razstava po ministrovih besedah odraža izjemne, ambiciozne primere načrtovanja prostora oziroma objektov, ki so lahko zasnovani hkrati funkcionalno in estetsko.

Gre za prvo tovrstno retrospektivno razstavo slovenskih javnih vrtcev. Razstava kot skupni projekt Galerije DESSA, Zavoda RS za šolstvo in ministrstva predstavlja objekte slovenskih vrtcev, ki programske in funkcionalne zakonitosti nadgrajujejo v prostorsko in arhitekturno kakovost.

Pregled vrtcev zajema obdobje od leta 1963 pa vse do leta 2014. Razstava, ki bo v prostorih ministrstva na ogled ves oktober, bo tako zaključila triletno gostovanje po Sloveniji.

Ob razstavi bo niz spremljevalnih dogodkov, ki se bodo vsak četrtek ob 13. uri odvijali v veliki dvorani ministrstva. Namenjeni bodo predstavitvi projektov, iniciativ, raziskovalnih rezultatov, primerov dobrih praks in izmenjavi izkušenj, pogledov, odprtih vprašanj ter praktičnih in strokovnih dilem na področju kakovostnega načrtovanja prenov in gradnje javnih vrtcev ter šol, je zapisano na Facebook strani ministrstva.