c S

IJS ta teden gosti 21. multikonferenco Informacijska družba 2018

08.10.2018 11:00 Ljubljana, 08. oktobra (STA) - Institut Jožefa Stefana ta teden gosti 21. mednarodno multikonferenco Informacijska družba 2018 o spremembah, ki jih prinaša tehnologija. A, kot pravijo organizatorji, cilj konference ni najti končnih odgovorov na težave, ki spremljajo spremembe, temveč sprožiti interdisciplinarne razprave in zastaviti smernice za nadaljnja raziskovanja.

Multikonferenca je zato zastavljena kot forum svetovnih in domačih raziskovalcev, na katerem bodo razpravljali o "sedanjih in prihodnjih raziskovalnih usmeritvah, poslovnih priložnostih ter vladnih politikah Evrope in Amerike", pa tudi izmenjevali ideje in razvijali vizijo informacijske družbe.

Tako se bo do petka, ko bo potekala svečana prireditev, zvrstila vrsta prispevkov o različnih temah, kot so kognitivna znanost, vzgoja in izobraževanje v informacijski družbi.

V sklopu multikonference bosta potekali tudi mednarodni konferenci o prenosu tehnologij in o visoko zmogljivi optimizaciji v industriji, ter slovenska konferenca o umetni inteligenci.

Na delavnici za elektronsko in mobilno zdravje ter pametna mesta pa bodo med drugimi spregovorili o pametnem okolju za učinkovito ščetkanje zob, potencialu tehnologije veriženja blokov pri spremljanju zdravja ter razvoju intervencij za srčne bolnike in bolnike z motnjami gibanja.

Vsi dogodki pa vodijo do svečane prireditve konference, ki bo potekala v petek.

Na njej bosta goste uvodoma nagovorila direktor Instituta Jožefa Stefana Jadrana Lenarčiča in minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo, nato pa bo sledila podelitev nagrad multikonference Informacijska družba 2018.