c S

Prenova OŠ Simona Jenka po mnenju ravnatelja prinesla kopico izboljšav

08.10.2018 07:29 Medvode, 07. oktobra (STA) - V občini Medvode bodo v torek slavnostno odprli energetsko prenovljene Osnovno šolo (OŠ) Simona Jenka Smlednik s telovadnico. "Prenova je prinesla kopico izboljšav, ki bodo bistveno vplivale na izboljšanje dela in življenje na naši šoli," je za STA povedal ravnatelj šole Marko Valenčič.

Valenčič je pojasnil, so dela trajala sedem mesecev, delavci so delali tudi med poletnimi počitnicami, tako da so sedaj končali energetsko sanacijo šole, ki jo obiskuje okoli 300 učencev.

Med izboljšavami, ki bodo izboljšale delo na šoli, je Valenčič med drugim omenil boljšo izolacijo zidov, zaradi česar bo v razredih pozimi topleje, poleti hladneje, rolete, ki bodo preprečile pregrevanje razredov, novo razsvetljavo, ki bo omogočala primernejšo razsvetljavo prostorov, in vgradnjo novih vrat in oken v telovadnici.

Ob tem je opozoril na prostorske potrebe šole in izpostavil, da je v načrtu občine tudi izgradnja prizidka k šoli. "Narejen je tudi že okvirni idejni načrt umestitve novega objekta oz. povečanje šole, ker smo se v zadnjih desetih letih precej povečali," je dejal in izrazil upanje, da bo izgradnja prizidka upoštevana v dvoletnem finančnem načrtu občine.

S pripravljalnimi deli na šoli so začeli aprila po podpisu pogodbe v okviru javno-zasebnega partnerstva med občino in družbo Petrol. Ocenjena celotna vrednost projekta, ki vključuje tudi energetsko obnovo osrednje enote Vrtca Medvode in podružnično OŠ (POŠ) Topol, znaša dobrih 883.000 evrov. Od tega je občina 40 odstotkov sredstev pridobila s sklepom pristojnega ministrstva o dodelitvi nepovratnih evropskih sredstev, 51 odstotkov je zagotovil Petrol, preostali delež pa občina.

V osrednji enoti medvoškega vrtca, enoti Ostržek, so med drugim izvedli toplotno izolacijo fasade in toplotne postaje ter zamenjali svetila. Vrtec so sicer dokončali in ga odprli prejšnji mesec.

V POŠ Topol, kjer še poteka sanacija, bodo toplotno izolirali fasado in strop ter strop neogrevanega podstrešja pomožne stavbe, zamenjali stavbno pohištvo in svetilke, zamenjali kotel in energent ter vgradili sistem za ciljno spremljanje rabe energije. Dela na šoli bodo, kot so za STA povedali na občini, predvidoma končali do konca oktobra.