c S

Na dnevih slovenskih svetovalnih središč več kot 140 dogodkov

26.09.2018 07:32 Ljubljana, 26. septembra (STA) - V organizaciji svetovalnih središč za izobraževanje odraslih in Andragoškega centra Slovenije se danes začenjajo že 14. Dnevi slovenskih svetovalnih središč, ki bodo potekali do petka. Glavni namen je informiranje odraslih o možnostih izobraževanja in učenja, so sporočili iz andragoškega centra. V času dnevov se bo zvrstilo več kot 140 dogodkov.

Na Dnevih slovenskih svetovalnih središč bo vseh 17 svetovalnih središč (središča ISIO) skupaj s partnerskimi organizacijami pripravilo več medijsko odmevnih dogodkov o možnostih formalnega in neformalnega izobraževanja in učenja v novem šolskem letu.

Na andragoškem centru želijo približati možnosti izobraževanja vsem odraslim, še posebej tistim, ki se redko vključujejo v izobraževanje ali sami niti ne iščejo poti do različnih izobraževanj. Gre za manj izobražene, starejše, dalj časa brezposelne odrasle, socialno izključene, odrasle z različnimi oviranostmi, priseljence in druge.

Svojo dejavnost bodo svetovalna središča predstavljala na različnih javnih mestih, kjer bodo informacije dosegle čim več odraslih, organizirala pa bodo tudi različne brezplačne izobraževalne dogodke.

V okviru dnevov so se tudi letos odločili za pripravo časopisa Info-ISIO 2018-2019, v katerem predstavljajo različne možnosti izobraževanja in učenja odraslih: novosti v formalnem in neformalnem izobraževanju odraslih, svetovalno podporo in pomoč odraslim pred in med potekom izobraževanja, svetovanje za večjo zaposljivost ter možnosti sofinanciranja izobraževanja. Časopis je v tiskani obliki na voljo v središčih ISIO, elektronsko obliko pa je mogoče najti na spletni strani.

Tudi letos praznujejo, saj središče ISIO Nova Gorica obeležuje 15 let delovanja.