c S

V Velenju pri vrtcu Vrtiljak odprtje modularnega vrtca

10.09.2018 10:14 Velenje, 10. septembra (STA) - Velenjski župan Bojan Kontič bo danes skupaj z ravnateljico Vrtca Velenje Natašo Doler odprl modularni vrtec ob vrtcu Vrtiljak. Kot je za STA povedala Dolerjeva, so se za postavitev modularnih enot odločili, ker so morali hitro rešiti prostorsko stisko v vrtcu. Novi prostori omogočajo vključitev do 28 otrok v dva oddelka prve starostne skupine.

Celotna vrednost naložbe je znašala skoraj 400.000 evrov. Modularni vrtec z dvema oddelkoma za otroke prvega starostnega obdobja so postavili v zelo kratkem času in tako so lahko otroci že s prvim šolskim dnem v novih prostorih.

Novi prostori so za Vrtec Velenje velika pridobitev, saj se število vključenih otrok povečuje že od leta 2008. V začetku šolskega leta 2017/18 je bilo vpisanih 1439 otrok. Razporejeni so bili v 82 oddelkov, to je tri oddelke več kot v začetku šolskega leta 2016/17. Z junijem letos pa je bilo v Vrtec Velenje vključenih že več kot 1500 otrok, razporejenih v 87 oddelkov. Za letošnje šolsko leto je bilo vpisanih 1445 otrok, razporejenih v 83 oddelkov.

Trenutno imajo oddelke vrtca še vedno na petih osnovnih šolah v Velenju, vendar imajo na dveh osnovnih šolah - na Osnovni šoli Gorica in Osnovni šoli Antona Aškerca - od letošnjega šolskega leta zaradi prostorske stiske samo po en oddelek vrtca.

Na osnovnih šolah Livada, Šalek in Gustava Šiliha pa se zaenkrat ohranjata po dva oddelka vrtca, vendar zaradi povečanega vpisa v osnovne šole to ne bo več dolgo možno.

Še vedno ohranjajo tudi prostore v Cirkovcah, kjer se izvaja poldnevni program vrtca, prav tako se koristijo tudi prostori za potrebe vrtca v Tilnovem domu v Šentilju ter na dveh podružničnih osnovnih šolah v Šentilju in Vinski Gori.

Objekti Vrtca Velenje so dobro vzdrževani, po posameznih enotah pa postopoma izvajajo večje sanacije. Zaradi vedno večjega vpisa najmlajših otrok v Vrtec Velenje in hkrati zagotovitve prostorskih normativov je treba zagotoviti dodatne prostorske kapacitete, zato se nadaljujejo aktivnosti še za postavitev šestoddelčnega vrtca v Vinski Gori.