c S

Šarec tudi uradno vložil kandidaturo Rudija Medveda za ministra za javno upravo

07.09.2018 12:34 Ljubljana, 07. septembra (STA) - Premier Marjan Šarec je v DZ tudi uradno vložil novo kandidaturo za ministra za javno upravo, na to funkcijo namesto Tugomirja Kodelje predlaga aktualnega poslanca LMŠ Rudija Medveda, so sporočili iz LMŠ. Šarec kandidaturo Medveda utemeljuje z njegovimi strokovnimi referencami, dosedanjim delom in izkušnjami, so ob vložitvi zapisali v stranki.

Od Medveda, ki ima izkušnje dolgoletnega novinarja in urednika tudi na Radioteleviziji Slovenija ter izkušnje vodenja občinske uprave, nekateri pričakujejo boljše poznavanje področja plačnega sistema in razmerij v javnem sektorju. Kodelja, ki prihaja iz gospodarstva, se namreč po mnenju mnogih s svojim poznavanjem resorja na predstavitvi ni ravno izkazal, čeprav je pri glasovanju na parlamentarnem odboru dobil zeleno luč.

Poslovnik zaslišanje kandidata po vložitvi nove kandidature predvideva v treh dneh, Medvedova predstavitev na matičnem odboru je predvidena za ponedeljek. Preostali kandidati za ministrske položaje v Šarčevi vladi so se v DZ že predstavili v minulih treh dneh in tudi dobili zeleno luč posameznih odborov. Po ponedeljkovem zaslišanju Medveda pa bo nato prihodnji teden predvidoma v četrtek tudi izredna seja DZ, na kateri bodo poslanci glasovali o celotni listi ministrskih kandidatov.