c S

Odličja slovenskim dijakinjam na mednarodnem družboslovnem tekmovanju v Beogradu

30.08.2018 07:27 Ljubljana, 29. avgusta (STA) - Na mednarodnem tekmovanju dijakov s področij psihologije, sociologije, geografije, zgodovine in ekonomije, ki je potekalo v Beogradu, so Slovenijo zastopale Liza Urbančič z Gimnazije Šiška, Ula Litrop z Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer in Tjaša Ogulin z Gimnazije Črnomelj. Litropova in Urbančičeva sta prejeli zlati odličji, Ogulinova pa srebrno.

Zveza za tehnično kulturo Slovenije je letos pristopila k še enemu mednarodnemu tekmovanju, tokrat družboslovnemu. Na mednarodnem tekmovanju dijakov, starih od 14 do 19 let, ki je potekalo v Beogradu, so se slovenske dijakinje odrezale odlično, so sporočili iz zveze.

Urbančičeva in Litropova sta za svoji individualni nalogi Prikriti seksizem v sodobni družbi in Poškodovala sem se - kaj pa zdaj? prejeli zlati odličji, medtem ko je Ogulinova za svojo nalogo prejela srebrno odličje. Dijakinje so se tekmovanja udeležile pod vodstvom profesorice Vesne Fabjan z Gimnazije Črnomelj, ki je članica mednarodne žirije mednarodne konference mladih znanstvenikov s področja družboslovja (ICYSSS).