c S

Fundacija Študentski tolar bo desetim študentskim družinam pomagala s 400 evri

21.08.2018 10:11 Ljubljana, 21. avgusta (STA) - Fundacija Študentski tolar, ki deluje v okviru Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, je objavila razpis, s katerim namerava desetim študentskim družinam pomagati z nepovratno denarno pomočjo v višini po 400 evrov. Družine se lahko na razpis prijavijo do vključno 21. septembra.

Pomoč po omenjenem razpisu lahko prejmejo študentske družine, kjer ima najmanj en starš status študenta na katerem koli visokošolskem ali višješolskem zavodu članice ŠOU v Ljubljani in ki ni v rednem delovnem razmerju. Pri tem se na razpis ne moreta ločeno prijaviti mama in oče istega otroka. Prav tako pomoči ne more prejeti oseba, ki je v zadnjih 12 mesecih že prejela dve denarni pomoči fundacije ali je skupno že prejela pet njenih denarnih pomoči.

Po besedah predsednika fundacije Damjana Vinka želijo z razpisom prispevati k reševanju trenutnih socialnih stisk študentskih družin in širiti možnosti za doseganje minimalne ravni kakovosti življenja vseh študentov, so zapisali v sporočilu za javnost.

Fundacija je bila sicer ustanovljena z namenom pomagati študentom v stiski in si prizadevati za izboljšanje njihovega socialnega položaja.