c S

Z enotno izkaznico do še več popustov pri mobilnosti mladih

10.08.2018 07:29 Ljubljana, 09. avgusta (STA) - Popotniško združenje Slovenije, ki članom omogoča vsaj 10-odstotkov ugodnejše bivanje v mreži 4000 mladinskih prenočišč po svetu, ter Zavod Mobin, ki mladim omogoča preko 70.000 popustov po Evropi, sta se dogovorila o združitvi članskih izkaznic Hostelling International in Evropske mladinske kartice, so sporočili iz združenja.

Tako je Slovenija postala prva država v Evropi, kjer sta se ločeni organizaciji, članici Evropskega mladinskega kartičnega združenja (EYCA) in Mednarodne zveze mladinskih prenočišč, hostlov, oz. Hostelling International, dogovorili za izdajo skupne enotne izkaznice.

Ta bo od septembra dalje postala nepogrešljivo orodje v rokah mladih, ki radi raziskujejo različne dele sveta, doma v Sloveniji pa koristijo že preko 500 popustov ter ugodneje prenočujejo v 36 hostlih. Mladi bodo ob včlanitvi v eno od združenj koristili vse popuste, ki jih ponuja tudi partnersko združenje.

Obe nevladni organizaciji sicer delujeta prvenstveno na področju mobilnosti in aktivacije mladih v smeri družbeno odgovornega delovanja, saj se oboji zavedata, da komunikacija preko pametne tehnologije ne more v celoti nadomestiti osebnih stikov, enako pa ogledi filmov in fotografij ne bodo nikdar zamenjali čarov potovanj, so zapisali v sporočilu za javnost.

Organizaciji bosta še naprej izvajali ločene programe mladinskega dela, vendar bosta v prihodnosti pripravili še številne pobude, ki bodo z združitvijo članskih izkaznic po novem dosegale preko 70.000 mladih v starosti 15 do 29 let, kar sicer predstavlja približno eno petino vseh mladih v Sloveniji.