c S

V Trbovljah prenavljajo zunanjost OŠ Ivana Cankarja

06.08.2018 07:30 Trbovlje, 05. avgusta (STA) - V Trbovljah so se lotili prenove zunanjosti Osnovne šole Ivana Cankarja. Uredili bodo šolske urbane vrtičke ter izvedli prenovo na ekološki oz. povsem nov način. Naložbo, vredno nekaj več kot 50.000 evrov, sofinancirata država in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, so sporočili s trboveljske občine.

Površino pred šolo bodo tlakovali z materiali, ki zmanjšujejo onesnaženost zraka v neposredni okolici. Gre za uporabo fotoaktivnih tlakovcev, ki iz zraka odstranijo do 90 odstotkov dušikovih oksidov in škodljivih organskih spojin, kot so različni aldehidi, rakotvorni benzen in druge aromatske spojine v izpušnih plinih avtomobilov, ter nevarne spojine smoga.

OŠ Ivana Cankarja, ki je ena starejših v Zasavju, saj je bila zgrajena leta 1901, leta 1969 pa je bila zgrajena telovadnica, so lani tudi energetsko sanirali. Ministrstvo za infrastrukturo je za ta dela namenilo dobrih 200.000 evrov.

Danes na šoli poteka osnovnošolsko izobraževanje v devetih razredih osnovne šole, ki jo je v šolskem letu 2017/2018 obiskovalo več kot 200 otrok.