c S

V Ljubljani danes začenjajo festival Igraj se z mano

22.05.2018 07:41 Ljubljana, 22. maja (STA) - Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije danes v Ljubljani začenjata 12. mednarodni festival Igraj se z mano, ki je posvečen otrokom in mladostnikom, s poudarkom na tistih, s posebnimi potrebami. V okviru festivala bodo na dveh odrih potekali različni glasbeni in plesni dogodki, predstave, lutkovne uprizoritve ter delavnice.

Festival bo letos potekal v treh krajih. Osrednji del se začenja danes v Ljubljani na Kongresnem trgu. Dopoldne bodo dogodki potekali od 9. do 13. ure, zvečer pa od 20. do 22. ure. Zvečer si lahko obiskovalci obetajo predvsem nastope znanih ustvarjalcev iz Slovenije in tujine, nastopil pa bo tudi Otroški zbor Centra Janeza Levca Ljubljana.

V četrtek bo festival potekal tudi v Črnomlju, kjer se bo mogoče udeležiti različnih delavnic ter si ogledati filme, nastale za filmski festival Video S-factor, zaključil pa se bo v petek v Radljah ob Dravi.

Organizatorji festival ustvarjajo skupaj s številnimi šolami, vrtci, ustanovami in društvi, posvečen pa je otrokom in mladostnikom s poudarkom na tistih, s posebnimi potrebami. "Širša družba je namreč zaradi nepoznavanja teh določenih socialnih skupin prežeta s stereotipi, ki o ljudeh s posebnimi potrebami ustvarjajo mit o nesposobnosti, namesto da bi prepoznavali njihove kvalitete, ter o drugačnosti, namesto da bi jih sprejeli kot podobne," so zapisali.

Na festival so sicer vabljeni vsi, ne glede starost, izobrazbo in druge socialne in kulturne specifike, so še dodali.