c S

Ministrstvo z razpisom za sofinanciranje obnove vgradne športne opreme in atletskih tekališč

19.05.2018 10:00 Ljubljana, 18. maja (STA) - Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je v uradnem listu objavilo javni razpis za zbiranje predlogov za sofinanciranje naložb v obnovo vgradne športne opreme v telovadnicah in športnih dvoranah ter obnovo atletskih tekališč v letu 2018. Na voljo je nekaj več kot milijon evrov, na razpis pa se je mogoče prijaviti do 14. junija.

Na razpis se lahko prijavijo občine, ki imajo v lasti javne športne objekte. Ministrstvo jim bo sofinanciralo naložbe v obnovo vgradne športne opreme v telovadnicah in športnih dvoranah ter obnovo oziroma preplastitev atletskih tekališč s tartanom.

Sofinanciranje bo zajelo dva sklopa. V okviru prvega bo ministrstvo sofinanciralo obnovo vgradne športne opreme v telovadnicah in športnih dvoranah, katerih kvadratura ne presega 600 kvadratnih metrov, v okviru drugega pa bo sofinanciralo obnovo in preplastitev krožnih atletskih tekališč s tartanom, dolžine najmanj 200 metrov z najmanj tremi tekaškimi progami. Pri tem mora biti naložba zaključena in predana v uporabo najpozneje do konca letošnjega leta.

Za sofinanciranje namerava ministrstvo nameniti nekaj več kot milijon evrov, od tega za prvi sklop nekaj več kot 643.000 evrov, preostalo pa za drugi sklop.