c S

Slovenska znanstvena fundacija s spremembami v vodstvu

21.05.2018 07:20 Ljubljana, 20. maja (STA) - Predstavniki soustanoviteljev Slovenske znanstvene fundacije (SZF) so na redni letni seji sveta ustanove izvolili nekatere funkcionarje organov ustanove. Za predsednika sveta ustanove so izvolili Zdenka Časarja, dosedanji direktor Edvard Kobal pa bo v prihodnje predsednik uprave in direktor SZF.

Za predsednika sveta ustanove so izvolili Zdenka Časarja iz delniške družbe Lek, za podpredsednika pa Matjaža Krajnca, prorektorja Univerze v Ljubljani, so sporočili iz SZF.

Skupaj z Meto Dobnikar z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki je bila za podpredsednico sveta ustanove izvoljena že 25. maja 2016, sestavljajo vodstvo najvišjega skupnega organa vseh soustanoviteljev SZF.

S 25. majem 2018 se izteka mandat dosedanjemu predsedniku uprave SZF Andreju Umeku, zato so ga predstavniki soustanoviteljev na njegovo odločitev razrešili vloge ter na njegovo mesto imenovali Edvarda Kobala, sedanjega direktorja ustanove.

Ker pa se tudi Kobalu izteka 25. maja 2018 redni šesti zaporedni mandat poslovodenja SZF, so Kobala imenovali za predsednika uprave in direktorja SZF v obdobju od 25. maja 2018 do 25. maja 2022. Kobal bo po 19. juliju 2018 vlogo direktorja in predsednika uprave opravljal nepoklicno.

Po izvolitvi se je Kobal zahvalil Umeku za dolgoletno vodenje uprave SZF, od 29. novembra 1996 do letošnjega 25. maja, ter mu v znak hvaležnosti za prizadevno delo izročil umetniško delo fundacijinega velikega donatorja, že pokojnega slikarja, grafika in ilustratorja Jožeta Ciuhe. Umek bo še naprej sodeloval s SZF kot član posvetovalnega organa predsednika uprave in direktorja ustanove SZF.