c S

Mariborska in ljubljanska univerza dosegli visoki mesti na Timesovi lestvici najboljših univerz v novih članicah EU

11.05.2018 13:23 Maribor, 11. maja (STA) - Revija Times Higher Education je med najboljše univerze v 13. članicah EU, ki so v unijo vstopile po letu 2004, uvrstila tudi mariborsko in ljubljansko. Prva je zasedla 9. mesto, druga pa 11. V raziskavo je bilo vključenih 100 raziskovalnih univerz, izmed katerih so izbrali najboljših 53, so sporočili iz Univerze v Mariboru.

Revija Times Higher Education že 14 let objavlja pregled najboljših univerz v Evropi, Aziji, Afriki ter Severni in Južni Ameriki. Pripravlja jih na osnovi obsežne Timesove baze podatkov, mednarodne ankete o ugledu posameznih univerz in podatkov iz baze Elsevier Scopus. "Times je ocenjeval kakovost univerz na področjih raziskovanja, citatov, prenosa znanja v gospodarstvo, poučevanja in mednarodne vpetosti," so poudarili na mariborski univerzi.

Na lestvico se je uvrstilo največ univerz iz Češke, Poljske, Madžarske in Romunije. Med prvih deset mest so se, poleg mariborske univerze, uvrstile tudi tri češke, dve ciprski, estonska, madžarska, poljska in hrvaška univerza. Najvišje mesto je zasedla estonska Univerza v Tartuju.