c S

V Kranju se začenja tradicionalni Teden mladih

11.05.2018 07:58 Kranj, 11. maja (STA) - Klub študentov Kranj tudi letos organizira tradicionalni mladinski festival Teden mladih, ki s pestro paleto aktivnosti vsako leto maja v gorenjsko prestolnico privabi več tisoč mladih. Letos se bo v devetih dneh, od danes pa do 19. maja, zvrstilo 43 različnih športnih, kulturnih, glasbenih in izobraževalnih dogodkov.

Teden mladih bo v Kranju potekal že 24. leto zapored. Ponudil bo vrsto koncertov, zabavnih dogodkov, izobraževanj, športnih udejstvovanj, predstav, razstav, delavnic, filmskih projekcij in turnirjev. Potekal bo na različnih lokacijah, v lokalih, Kovačnici, Layerjevi hiši, Letnem gledališču Khislstein, Stolpu Škrlovec in Prešernovem gaju.

Tako kot lani bo tudi letos srce Tedna mladih hengalnica, ki jo bodo vzpostavili na Slovenskem trgu. V hengalnici bodo drevi ob 18. uri tudi odprli festival, in sicer s piknikom s trubači Čaga boys. V prihodnjih dneh bodo na osrednjem prostoru druženja mladih med drugim pripravili še tržnico okusov, turnir v balinčkanju, zabavo s pinjatami, namizni hokej, swing plesni večer, štrikarijo, retro dan in večer ob ognju.

V času festivala se bodo odvili tudi nekateri koncerti. Med nastopajočimi bo denimo Adi Smolar. Finale Tedna mladih pa bo prihodnjo soboto, 19. maja, na Bazenu Kranj, kjer bodo nastopili Jimmy Barka experience, Brothers moving ter Edo Maajka & Band.