c S

Večnamenska dvorana v Dupleku bo zgrajena do konca prihodnjega leta

30.04.2018 07:10 Duplek, 29. aprila (STA) - Župan Občine Duplek Mitja Horvat je pred dnevi podpisal pogodbo z izbranim podjetjem za gradnjo večnamenske športne dvorane pri osnovni šoli. Ta bo po napovedih zgrajena v drugi polovici leta 2019.

Gre za 2,1 milijona evrov vreden projekt, s katerim želijo v občini zagotoviti kakovostne pogoje za vadbo in tekmovanja športnim društvom, rekreativnim skupinam in drugim občanom.

"Z izgradnjo športne dvorane bo prav tako rešen problem športnih površin za osnovno šolo. Dvorana bo omogočala izvedbo različnih športnih tekmovanj in ostalih prireditev," so sporočili iz občine.

Odločili so se za izgradnjo montažne dvorane s tremi enako velikimi vadbenimi prostori, ki se s hodnikom povezuje z osnovno šolo. Ob igrišču bodo garderobe s sanitarijami in tuši ter tribuna za gledalce. V nadstropje bo umeščena galerija, na kateri bodo telovadne površine, namenjen talni vadbi oziroma fitnesu.

Denar za investicijo bo zagotovila občina iz lastnega proračuna ter deloma s sredstvi državne fundacije za šport in preko razpisa LAS Ovtar iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Gradilo bo ljubljansko podjetje Lesnina MG Oprema. Na podlagi izdelanega idejnega projekta bo prva naloga izvajalca izdelati projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja in projekta za izvedbo, nato pa se bodo pričela dela na terenu. Dvorana je umeščena na lokacijo pomožnega nogometnega igrišča.