c S

Celje dobilo največjo telovadnico v občini

23.04.2018 13:35 Celje, 23. aprila (STA) - V Celju so danes pri I. Osnovni šoli (OŠ) Celje odprli novo telovadnico, ki je največji športni objekt v občini. Kot je ob otvoritvi nove telovadnice povedal celjski župan Bojan Šrot, je bila celotna naložba vredna 3,6 milijona evrov, od tega pa je fundacija za šport prispevala le 72.000 evrov.

Šrot pa je državi očital, da od občine terja plačilo 750.000 evrov davka na dodano vrednost za novo telovadnico, a od nje niso dobili prav nič.

Po županovih besedah se bo današnji dan z zlatimi črkami vpisal v kroniko najstarejše osnovne šole v Celju, ki je nedavno praznovala 140-letnico obstoja.

"V Celju smo ponosni, da smo najboljše športno mesto v Sloveniji. V občini imamo več kot 70 športnih klubov, ki se ukvarjajo z okrog 50 športnimi panogami. Prav Celje ima največ športnih površin na prebivalca v državi," je dejal Šrot.

Postregel je tudi s podatkom, da je velikost nove telovadnice 2500 kvadratnih metrov, njena gradnja pa se je začela julija 2016. Osrednji prostor telovadnice ima strešno konstrukcijo na dveh višinah. Igralna površina se bo lahko po potrebi razdelila na tri dele s pomožno pregrado, tako da bo v telovadnici možno hkrati izvajati več športnih panog. Tribuna ima 366 sedežev, arhitekturno pa je telovadnico zasnoval arhitekt Borut Pregelj.

Telovadnico bodo lahko v popoldanskem času in ob ob koncu tedna uporabljali tudi športna društva in drugi prebivalci.

Zunanjo ureditev telovadnice bodo dokončali naknadno, rok za izvedbo teh del pa je do sredine pomladi.

Ravnatelj I. OŠ Celje Branko Močivnik je poudaril, da se je šola v svoji 140-letni zgodovini na poseben način vključevala v družbeno in kulturno življenje Celja. Dejal je tudi, da se je v tej šoli šolalo veliko celjskih športnikov, ki so dosegli pomembne športne rezultate.