c S

Na mariborski univerzi znova karierna tržnica v živo

18.04.2018 10:01 Maribor, 18. aprila (STA) - Karierni center Univerze v Mariboru v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje danes gosti peto karierno tržnico v živo. Z dogodkom želijo študentom in mladim iskalcem zaposlitve ponuditi priložnost, da vzpostavijo osebni stik s potencialnimi delodajalci. Tako upajo, da jim bodo olajšali prehod iz študijskih klopi na trg dela.

V okviru dogodka, ki bo potekal med 10. in 13. uro v poslopju rektorata na Slomškovem trgu v središču Maribora, bodo potekali tudi hitri zaposlitveni razgovori z delodajalci. Zainteresirani kandidati bodo tako lahko opravili petminutne hitre razgovore z 12 različnimi delodajalci.

Na karierni tržnici bo letos prvič potekalo tudi brezplačno profesionalno fotografiranje za življenjepis.

"Na karierni tržnici v živo bo veliko priložnosti za osebno srečanje in predstavitev ter mreženje med udeleženci in delodajalci. Ob mnogih delodajalcih se bodo na sejmu predstavili tudi drugi akterji, ki si prizadevajo za ustvarjanje dodatnih možnosti kariernega razvoja ter izvajajo aktivnosti, povezane z zagotavljanjem lažjega prehoda na trg dela," je povedal Matej Kosi iz Kariernega centra Univerze v Mariboru.

Med podjetji, ki bodo sodelovala na dogodku, so Lesnina, Lek, Boxmark in Henkel.

V Podravju se število brezposelnih v zadnjih letih znižuje. V mariborski območni službi zavoda za zaposlovanje je stopnja brezposelnosti marca znašala 11,7 odstotka, kar je še vedno več od slovenskega povprečja, a je mnogo nižja kot na primer leta 2013, ko je bilo kar 16 odstotkov prebivalcev tega dela Slovenije brez dela.