c S

Za usposabljanje strokovnih delavcev v športu pet milijonov evrov

09.04.2018 15:58 Ljubljana, 09. aprila (STA) - Z ministrstva za šolstvo, znanost in šport so danes sporočili, da so znani rezultati javnega razpisa za usposabljanje strokovnih delavcev v športu med letoma 2018 in 2022. Javni razpis je bil objavljen 26. januarja 2018, na voljo pa je pet milijonov evrov.

Na javni razpis se je prijavil en prijavitelj, Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez, ki je oddal popolno vlogo v predvidenem roku. Komisija je vlogo pregledala ter jo na podlagi razpisnih pogojev in meril ovrednotila ter jo predlagala ministrici za izobraževanje, znanost in šport, ki opravlja tekoče posle, Maji Makovec Brenčič za izbor. Ministrica je potrdila izbor in sofinanciranje projekta v skupni višini pet milijonov evrov.

Cilj javnega razpisa je omogočiti pridobitev, izboljšanje in poglabljanje tistih kompetenc, ki jih posamezniki potrebujejo na ravni delovnih mest, zaradi sprememb tehnologije, narave dela ter potreb na trgu dela, še posebej na področjih, ki šele postajajo pomembne in bodo prispevale k večji konkurenčnosti gospodarstva in sicer s sofinanciranjem aktivnosti, ki bodo zagotovile skupaj najmanj 7700 posameznikom, da se bodo lahko vključili v veljavne programe usposabljanja in licenčne seminarje skladno z zakonom o športu, programe nadaljnjega usposabljanja na področju športa in najmanj 6545 posameznikom pridobitev dodatnih kompetenc na področju športa.