c S

Odprte prijave za izbor mladega podjetnika leta

26.03.2018 15:41 Ljubljana, 26. marca (STA) - Zavod mladi podjetnik je danes začel zbirati prijave za izbor mladega podjetnika leta. Prijave so odprte do konca maja, naziv pa bodo podelili 15. junija.

Pri zavodu, ki naziv mladi podjetnik podeljuje osmo leto zapored, željo izpostaviti dobre podjetniške zgodbe, ki v svojem življenjskem ciklu še niso dosegle obdobja zrelosti in jim tovrstna tekmovanja pomagajo pri grajenju prepoznavnosti in s tem rasti posla.

Soustanovitelj in direktor zavoda mladi podjetnik Borut Borštnik pravi, da vsako leto prejmejo več prijav, ki so tudi vedno bolj kakovostne. Letošnji izbor bo bolj mednaroden, saj so navezali stike s podpornimi organizacijami v Evropi, kar bo zmagovalcem ponudilo veliko priložnosti za povezovanje, nova znanja in posledično pospešek poslovanja, dodaja.

Zmagovalec izbora bo v eni izmed evropskih prestolnic startupa, letos bo to Amsterdam, štiri dni preživel v družbi uspešnega podjetnika Jureta Kneza iz Dewesofta in preteklih zmagovalcev izbora ter lahko spoznal, kako vzpostaviti sodelovanje s svetovnimi velikani, kot so Nasa, Tesla, Audi ali BMW. Poleg več kot 20.000 evrov vrednih nagrad organizatorji zmagovalcu ponujajo podporo za pospešitev poslovanja.

Lani sta bila zmagovalca Anita Lozar in Matej Pelicon iz ajdovske pivovarne Pelicon. Letošnjega zmagovalca bodo razglasili v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! 15. junija.