c S

Velenjčanom na voljo nova dvorana za funkcionalno vadbo

21.03.2018 10:20 Velenje, 21. marca (STA) - Javni zavod Rdeča dvorana Velenje je v prostorih velenjskega bazena uredil novo dvorano, ki je prirejena za funkcionalno vadbo. Skupna površina prostora, ki je opremljen z učinkovitimi pripomočki za kakovostno izvajanje vadb, je 124 kvadratnih metrov. Stroški prenove pa so znašali nekaj več kot 39.000 evrov, so sporočili z velenjske občine.

Za izvajanja vadbenih programov je omenjeni zavod nabavil tudi ustrezno opremo v vrednosti 6500 evrov. Nova dvorana je sodobno opremljena in prilagojena za izvajanje funkcionalne vadbe. Dvorano so preuredili iz prostora, ki so ga v preteklosti oddajali v najem gostincu.

Prenova prostora je obsegala gradbeno obrtniška dela, kot so zamenjava stropa v dvorani, preureditev tlorisa znotraj obstoječih gabaritov, zamenjava stropa v dvorani, zamenjava talne obloge, prenova stenskih oblog, delna zamenjava stavbnega pohištva, sanacija spremljajočih prostorov - sanitarij in skladiščnih prostorov, elektro in strojne instalacije.

Funkcionalna vadba je nov trend in zvrst vadbe za razvijanje mišične moči in drugih motoričnih sposobnosti kot so vzdržljivost, hitrost, koordinacija, ravnotežje in gibljivost. Vse naštete motorične sposobnosti so zelo pomembne pri premagovanju vsakdanjih obveznosti sodobnega človeka, so še navedli na velenjski občini.