c S

V Ljubljani 24. festival inovativnih tehnologij

10.03.2018 20:31 Ljubljana, 10. marca (STA) - Ljubljanski fakulteti za elektrotehniko ter za računalništvo in informatiko v sodelovanju z mariborsko fakulteto za elektrotehniko danes gostita 24. festival inovativnih tehnologij v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije. V okviru festivala bo tokrat potekalo že 42. državno tekmovanje v programiranju za dijake, so sporočili iz zveze.

Po odprtju festivala, ki ga bo v predavalnici fakultete za elektrotehniko danes odprl prodekan Roman Kamnik, se bodo med 9.30 in 13. uro osnovnošolci in srednješolci pomerili v različnih tekmovanjih oziroma v programiranju različnih programskih jezikov. Najbolj množično bo programiranje v programu Scratch, nato v digitalni fotografiji in predstavitvi sporočil.

Tekmovali bodo na področjih multimedijskih vsebin (video montaža), interneta stvari (IoT) in robotike.

Gre sicer za eno največjih promocijskih prireditev na področju približevanja znanstvenih in raziskovalnih dosežkov inovativnih informacijsko-komunikacijskih tehnologij mladim generacijam v Sloveniji. Ob tem bodo v okviru festivala letos potekala še številna državna tekmovanja.

Podelitev priznanj in nagrad za vsa tekmovanja bo na posebni prireditvi v juniju. Najuspešnejši tekmovalci v posamezni skupini bodo prejeli za nagrado brezplačno strokovno ekskurzijo, ki jo bo organizirala zveza.

Najboljši trije v posamezni skupini se bodo pod pogojem, da so dobitniki zlatega priznanja, za nagrado lahko brezplačno udeležili enega poletnih taborov v organizaciji zveze.