c S

100 ptičjih hišk za 100 vrtcev

08.03.2018 08:07 Ljubljana, 07. marca (STA) - Ob zaključku natečaja Varni in zadovoljni na temo varnosti v prometu je zavarovalnica Generali podelila 100 unikatnih ptičjih hišk vsem vrtcem, ki so sodelovali na natečaju. Na dogodku so razstavili vsa umetniška dela, ki so jih ustvarili otroci, poseben gost je bil Andrej Pegan, ki izdeluje omenjene hiške, so sporočili iz zavarovalnice.

Pegan, ki je pred leti povzročil prometno nesrečo, je povedal, da želi s tem povečati ozaveščenost o varnosti v prometu. Radovednim otrokom, ki so mu pozorno prisluhnili, je položil na srce, naj pazijo, kako prečkajo cesto in naj bodo v avtomobilu vedno pripeti z varnostnim pasom.

Na vprašanje, kakšne barve oblačil naj nosijo v mraku, so se z vseh strani slišali vzkliki: "Svetla, da se nas vidi". Da bodo otroci na cesti še bolj opazni, so prejeli tudi varnostne odsevnike.

Z natečajem želijo organizatorji ozavestiti najmlajše o posledicah prometnih nesreč ter spodbuditi njihovo premišljevanje in zavedanje o različnih vidikih varnosti. Predšolske otroke v natečaju tako vabijo k umetniškemu, likovnemu in glasbenemu ustvarjanju na temo Varni in zadovoljni.