c S

Zvezi prijateljev mladine 20.000 evrov za štipendije otrok iz socialno šibkih družin

02.03.2018 16:33 Ljubljana, 02. marca (STA) - Nivea je Zvezi prijateljev mladine Slovenije predala ček v vrednosti 20.000 evrov. Gre za sredstva, ki so jih zbirali v okviru akcije Podarite nam modro srce, namenjena pa bodo za štipendije otrok iz socialno šibkejših okolij, so sporočili iz družbe.

Zaključnega dogodka, ki je potekal v četrtek, so se udeležili nekateri letošnji in lanski ambasadorji akcije, med njimi nekdanji košarkarji Saša Dončić, Marko Milič in Rašo Nesterović ter alpski smučar Rok Perko.

Dončić in Perko sta otroke Osnovne šole Miška Kranjca navdihnila s pogumom za uresničitev svojih talentov. "Ni treba, da ste uspešni kot Luka Dončić, pomembno je, da se ukvarjate s športom oziroma s tistim, kar vas veseli," je otrokom povedal Saša Dončić in dodal, da bi Slovenija potrebovala še več takšnih akcij z dobrim in spodbudnim namenom.

Tudi Perko je otrokom položil na srce: "Ni pomembno, kakšen si, kaj imaš in kako velik si, uspe vam lahko vse, kar si želite. Samo vztrajajte."

Generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije Breda Krašna je ob prevzemu donacije dejala, da je danes za njih poseben dan. "Zveza prijateljev mladine Slovenije namreč praznuje 65. obletnico ustanovitve in z obogatitvijo Učnega sklada Nivea smo dobili najlepše možno darilo za rojstni dan. Da bomo še naprej lahko pisali lepe zgodbe," je povedala.

Dogodek so zaključili z besedami dveh letošnjih ambasadorjev akcije Primoža Kozmusa in Dejana Zavca. "To, da se družimo in da si med seboj pomagamo, je vse. To je smisel življenja," so povzeli besede Primoža Kozmusa, ki je obiskal otroke Osnovne šole Brestanica. Dejan Zavec pa je otrokom na Osnovni šoli Majšperk modro dejal, da je najboljši udarec znanje.