c S

FDV v prihodnje študijsko leto s prenovljeno shemo študijskih programov

15.02.2018 13:45 Ljubljana, 15. februarja (STA) - Fakulteta za družbene vede (FDV) bo z začetkom študijskega leta 2018/2019 uvedla prenovljeno shemo študijskih programov dodiplomskega in podiplomskega študija. Trenutno shemo 4 + 1 bo zamenjala shema 3 + 2, študenti pa bodo s to spremembo deležni bolj poglobljenega magistrskega študija, so danes sporočili s FDV.

Študenti FDV bodo lahko z začetkom prihodnjega leta po končanem dodiplomskem študiju svojo akademsko pot nadaljevali na dvoletnih študijskih programih. Na magistrskem študiju bodo tako prejeli bolj poglobljeno znanje, svoje kariere bodo pa bodo posledično začeli bolje pripravljeni.

Prenova je bila vsebinska ter je vključila različne analize, izkušnje in ocenjevanje desetletnega izvajanja bolonjskih programov. Potekala je v tesnem pogovoru s študenti, diplomanti in delodajalci.

Dodiplomski programi bodo skladno s prenovo vsebinsko obogateni in aktualizirani, s tem pa bodo študenti pridobili posebne zaposlitvene kompetence ali možnost za nadaljevanje študija. Prenovljeni študijski programi bodo v študij vnesli tudi več prakse in stika z delodajalci ter večjo mednarodno konkurenčnost, so sporočili s FDV.

Enajst programov prve in dvanajst druge stopnje študentkam in študentom ob kakovostnem znanju razvija sposobnost kritičnega razmišljanja, strokovnega pisanja in nastopanja, informacijske pismenosti, etičnega presojanja in aktivnega zavzemanja za pravično družbo, besede dekanje fakultete Monike Kalin Golob povzema sporočilo.