c S

V Črešnjevcu odpirajo prenovljeni vrtec

07.02.2018 14:47 Slovenska Bistrica, 07. februarja (STA) - V Črešnjevcu bodo popoldne slovesno odprli obnovljeno enoto vrtca Slovenska Bistrica, ob tem pa nove prostore dobiva tudi tamkajšnja krajevna skupnost. Bistriška občina je za obnovo prostorov, ureditev okolice in nakup potrebne opreme odštela 340.000 evrov, s čimer so vse tri oddelke vrtca in ostale prostore združili pod eno streho.

Kot so pojasnili na občini Slovenska Bistrica, se vrtec ponaša z 254 kvadratnih metrov notranjih uporabnih površin, na zunanjem igrišču pa je na voljo 592 kvadratnih metrov površin. Združitev vseh oddelkov na eni lokaciji bo med drugim omogočila tudi združevanje otrok ob prihodu in odhodu ter s tem racionalizacijo stroškov.

Izpraznjeni prostori v osnovni šoli, kjer je bil do sedaj vrtec, bodo pripomogli k zmanjšanju prostorske stiske v osnovni šoli, s tem pa bodo tudi učenci in zaposleni v šoli imeli boljše možnosti za kakovostno delo, so dodali.

Bistriška občina je že leta 2016 obnovila enoti Vrtca Otona Župančiča v Zgornji Polskavi in zgradila prizidek k vrtcu v Zgornji Ložnici. Za prvo naložbo je iz lastnih sredstev odštela 1,43 milijona, za drugo pa 720.000 evrov.

Letos v občini načrtujejo začetek gradnje še dveh vrtcev. V Slovenski Bistrici bodo v Ozki ulici gradili trioddelčni vrtec, za katerega je investicija ocenjena na 1,5 milijona evrov, v Laporju pa bodo začeli z gradnjo štirioddelčnega vrtca, kar jih bo predvidoma stalo 1,9 milijona evrov.

Prav tako nameravajo letos začeti izdelavo investicijske in projektne dokumentacija za manjši prizidek vrtca pri šoli na Keblju. Tam je namreč zdaj en oddelek nameščen v večnamenskem objektu, en pa v pritličju osnovne šole. Ločeni oddelek bodo tako predvidoma leta 2020 pridružili tistemu v šoli.

Vrtec Otona Župančiča je sicer javni zavod, ki so ga poleg občine Slovenska Bistrica ustanovile še občine Oplotnica, Poljčane in Makole. V bistriški občini ima poleg treh mestnih enot še enote v Zgornji in Spodnji Polskavi, Zgornji Ložnici, Pragerskem, Tinju, Keblju in Šmartnem na Pohorju. Skupaj je v občini vpisanih skoraj 900 otrok.