c S

Mladinski svet Slovenije vabi k prijavam na natečaj Prostovoljec leta 2017

30.01.2018 13:55 Ljubljana, 30. januarja (STA) - Mladinski svet Slovenije (MSS) letos 16. zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bodo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, mladinskega voditelja oz. voditeljico in najboljši mladinski projekt za preteklo leto. Posebej pa bodo nagradili mednarodno prostovoljstvo. Rok za prijave je 30. marec.

K prijavi na natečaj, ki znova poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja, vabijo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike, torej vse, ki so v svoje dejavnosti v letu 2017 vključevali prostovoljstvo. Pri posameznikih bodo izbirali najboljše v šestih kategorijah, torej naj prostovoljko in naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in 30 let ali več. Izbrali pa bodo tudi naj mladinskega voditelja oz. voditeljico, so zapisali v sporočilu za javnost.

Pri projektih bodo izbirali naj prostovoljski projekt in naj mladinski projekt. Tu šteje kakršna koli organizirana aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre za projekt v strogo administrativnem smislu.

Vse prijavljene prostovoljce in predstavnike sodelujočih organizacij bodo po izteku natečaja predvidoma v juniju povabili na zaključno prireditev, kjer bodo podelili nazive in priznanja izbranim prostovoljcem in projektom.

Z natečajem in zaključno prireditvijo promovirajo prostovoljstvo in mladinsko delo ter nudijo prostovoljcem priložnost, da javno pokažejo svoje delo. Tako se jim želijo tudi javno zahvaliti za prispevek h kakovosti življenja.