c S

Novost letošnje Informative ponudba delovnih mest

26.01.2018 09:15 Ljubljana, 26. januarja (STA) - Deseti sejem izobraževanja in poklicev Informativa bo tudi letos potekal skupaj z Areno mladih na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Danes in v soboto se bo predstavilo več kot 250 programov izobraževanja, štipendiranja in zaposlovanja. V okviru novega projekta Moja prva zaposlitev pa bodo ponudili kar 790 delovnih mest.

Informativa 2018 bo dva tedna pred uradnimi informativnimi dnevi ponudila več kot 250 različnih izobraževalnih programov srednjih šol in gimnazij, šolskih centrov, višjih strokovnih šol, vseh štirih slovenskih univerz in nekaj tujih, priložnosti za delo in študij v tujini, so v sporočilu za javnost zapisali organizatorji.

Potekale bodo tudi interaktivne predstavitve poklicev, štipendij in izobraževanj ter bogat spremljevalni program v treh predavalnicah in na Informativinem forumu. Gospodarska zbornica Slovenije bo na primer predstavljala poklice, ki se bodo izvajali v vajeniški obliki. V tem okviru bo tudi okrogla miza Vajeništvo: učenje za življenje.

Na razstavnem prostoru Centra RS za poklicno izobraževanje (CPI) bodo obiskovalci lahko spoznali poklice prek portala mojaizbira.si in igrali poker s poklicnimi kartami. V okviru projekta Promocija poklicnega izobraževanja pa center organizira različne aktivnosti, denimo SloveniaSkills - tekmovanje za mlade strokovnjake v poklicnih spretnostih.

Letos bo na Informativi prvič potekal projekt zaposlovanja mladih Moja prva zaposlitev, kjer bodo mladi lahko stopili v neposreden stik z delodajalci, ki nudijo štipendije, praktična usposabljanja, projektno in študentsko delo ter prvo zaposlitev.

Evropski socialni sklad je glavni instrument Evrope, ki podpira zaposlovanje in pomaga do boljših delovnih mest. Pod skupnim imenovalcem Izberi svojo pot bo tudi tokrat mladim ponudil številne priložnosti pri izobraževanju, zaposlovanju in reševanju podjetniških izzivov.

Park tujina bo gostil okoli 20 izobraževalnih ustanov in predstavil možnosti izobraževanja in zaposlovanja v tujini. Sodelujejo tako veleposlaništva kot tudi srednje, višje in visoke šole, fakultete in univerze.

Pod geslom Aktiviraj se! bo Arena mladih poskrbela za promocijo aktivnega preživljanja prostega časa mladih. V okviru arene bo Gaming.si pripravil tudi tekmovanje v video igri Fifa.

Lani si je ponudbo kar 310 različnih programov in prostočasnih aktivnosti ogledalo nekaj več kot 24.000 obiskovalcev iz vse Slovenije.