c S

Več kot milijon in pol za zaposlitve učiteljev začetnikov

22.12.2017 18:19 Ljubljana, 22. decembra (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori javnega razpisa, s katerim bodo namenili skupaj 1,6 milijona evrov spodbud za prve zaposlitve na področju vzgoje in izobraževanja v prihodnjem letu. Razpis bo ministrstvo za izobraževanje objavilo v teh dneh, cilj pa je zaposlitev 96 učiteljev začetnikov.

Z razpisanimi sredstvi želijo zaposliti omenjenih 96 učiteljev začetnikov, starih do vključno 29 let, za obdobje osmih mesecev na projektnem delovnem mestu učitelja, svetovalnega delavca ali vzgojitelja v vzgojno-izobraževalnih zavodih.

Sredstva so namenjena za uvajanje učiteljev, svetovalnih delavcev in vzgojiteljev začetnikov v vzgojno-izobraževalno delo. Namen razpisa pa je "ciljno usmerjena aktivacija mladih oseb na prehodu iz sistema izobraževanja v zaposlitev, pri čemer so za zagotovitev trajnejših učinkov vključene ustrezne vsebine načrtovanega, organiziranega in strokovno vodenega praktičnega usposabljanja", so v današnjem sporočilu za javnost zapisali v vladni službi.

Na razpis se lahko prijavijo vrtci, osnovne in srednje šole, dijaški domovi ter šole in zavodi za vzgojo ter izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami.

Od razpisanih 1,6 milijona evrov bo Evropski socialni sklad prispeval skoraj 1,3 milijona evrov, so sporočili iz vladne službe.