c S

Na seji zbora MSS predstavili svoje delo in načrte

22.12.2017 09:26 Ljubljana, 21. decembra (STA) - Na današnji seji zbora Mladinskega sveta Slovenije (MSS) je vodstvo predstavilo delo in dosežke v letošnjem letu ter delovni načrt za prihodnje leto. V letu 2018 si bodo po besedah predsednika MSS Tina Kampla med drugim prizadevali za povečanje števila mladih v državnem zboru in da se njihovi interesi znajdejo tudi v predlogih vlade.

Poleg tega si bodo tudi prizadevali, da bodo interesi mladih slišani v programih političnih strank in kandidatov za župane na prihajajočih državnozborskih in lokalnih volitvah. "Še naprej bomo gradili mostove med civilnodružbenimi organizacijami, politiko in generacijami. Prav tako si bomo prizadevali, da bo glas mladih slišan in upoštevan," je še dejal Kampl na današnji seji.

Na MSS se bodo v prihajajočem letu tudi trudili za izboljšanje položaja mladih v državi in povišanje sredstev Urada RS za mladino za sofinanciranje mladinskih organizacij, so sporočili iz sveta. V organizaciji bodo tudi stremeli k sodelovanju v koordinacijskem odboru za medgeneracijsko sodelovanje, krepitvi civilne družbe ter zagovarjanju interesa in pravic mladih.

Kampl je letošnje leto označil kot uspešno za MSS. Na seji so namreč kot uspehe izpostavili predvsem sprejetje nacionalne poklicne klasifikacije mladinski delavec oz. delavka in povišanje sredstev urada za mladino, namenjenih sofinanciranju mladinskih organizacij.

Med dosežke so med drugim uvrstili tudi organizacijo tradicionalne podelitve nagrad Prostovoljec leta 2016, organizacijo soočenja predsedniških kandidatov na temo mladih in podpis dogovora o medgeneracijskem sodelovanju, so še zapisali v sporočilu za javnost po seji.

Delo in dosežke MSS so na seji sicer predstavljali Kampl, podpredsednica MSS za organiziranje in participacijo Maša Eržen, podpredsednica MSS za mednarodno sodelovanje Anja Fortuna, podpredsednik MSS za razvoj mladinskih politik na lokalni ravni Aleš Meglič in podpredsednik MSS za mladinske politike Tibor Vöröš.