c S

Vlada za direktorja urada za mladino imenovala Roka Primožiča

22.12.2017 09:21 Ljubljana, 21. decembra (STA) - Vlada je danes za direktorja Urada RS za mladino za mandatno dobo petih let imenovala zdajšnjega v. d. direktorja urada Roka Primožiča, piše v sporočilu po seji vlade. Mandat bo nastopil s 1. januarjem 2018.

Za v. d. direktorja urada ga je vlada sicer imenovala že 11. maja, funkcijo je začel opravljati 15. maja, nato pa ga je 9. novembra vlada znova imenovala na isto funkcijo.

Univerzitetni diplomirani pravnik Primožič je v preteklosti opravljal številne funkcije, povezane z mladinskim in študentskim organiziranjem ter mladinskim delom na slovenski in evropski ravni. Bil je generalni sekretar Študentske organizacije Slovenije, v preteklosti tudi predsednik Evropske študentske organizacije in njen podpredsednik.

Primožič je bil tudi član svetov za mladino, za visoko šolstvo in za študentska vprašanja ter vodja odbora za visoko šolstvo pri Zvezi študentskih klubov Slovenije.

Njegov predhodnik Peter Debeljak je 25. januarja podal odstopno izjavo, vlada pa ga je s položaja direktorja razrešila s 14. majem.