c S

Mariborski študentje in profesorji zbrali igrače za otroke iz socialno ogroženih družin

20.12.2017 11:14 Maribor, 20. decembra (STA) - Mariborski študentje in profesorji so že peto leto zapored zbirali sladkarije in igrače za otroke iz socialno ogroženih družin. Z igračami je Zveza prijateljev mladine Maribor v ponedeljek na srečanju z dedkom Mrazom obdarila otroke. Igrač je bilo dovolj, da so si jih lahko otroci izbrali tudi več, so sporočili z Univerze v Mariboru.

Pod sloganom Za igriv otroški nasmeh so med 20. novembrom in 15. decembrom v knjižnicah fakultet in Univerzitetni knjižnici Maribor zbirali sladkarije, knjige, rabljene in nove igrače. Otroci so igrače že prejeli na srečanju z dedkom Mrazom v Domu ustvarjalnosti mladih. Nekaj pa jih je ostalo tudi za tiste, ki bodo prihajajoče počitnice preživeli v Domu Miloša Zidanška na Pohorju.

"Vsako leto nas vedno znova skrbi, ali bomo našli pridne palčke in dobre vile, ki bodo pomagali napolniti darilne vrečke za otroke iz družin, ki so se znašle v stiski," je opisala predsednica socialno-humanitarne komisije pri Društvu prijateljev mladine Maribor Stanka Damjan.

"Zdi se mi, da je odziv na te vrste dobrodelnosti vsako leto večji," je poudarila predsednica stalne delovne komisije za socialne zadeve Študentskega sveta Univerze v Mariboru Nina Krel. "Tudi letos smo izbrali ogromno igrač, sladkarij in pa tudi knjig za otroke, ki prihajajo iz socialno šibkejših družin in so takih pozornosti izredno veseli," je dodala.

Da je bilo igrač dovolj, je poudarila tudi Damjanova. "Vsega je bilo toliko, da so otroci lahko izbrali tudi več igrač, pa še za tiste otroke, ki bodo letovali na Domu Miloša Zidanška na Pohorju, jih je veliko ostalo," je povedala.