c S

Šolarjem novomeške Osnovne šole Grm olajšali pot v šolo

19.12.2017 09:43 Novo mesto, 19. decembra (STA) - V Novem mestu so davi odprli 260-metrsko pot za pešce in kolesarje, ki je mimo tovarne Revoz in podjetja TPV neposredno povezala območji Osnovne šole Grm in Žabje vasi. Novomeška občina je za naložbo, ki bo med drugim grmskim šolarjem skrajšala pot v šolo ter okrepila njihovo varnost, skupaj z davkom namenila nekaj manj kot 150.000 evrov.

Novomeški župan Gregor Macedoni je ob odprtju povedal, da so omenjeno pot, ki so jo umestili med dva gospodarska velikana, zgradili na podlagi umestitve v občinski prostorski načrt leta 2008.

Za pot mimo glavnih in močno obremenjenih prometnic so morali rešiti več premoženjsko pravnih zadev, naložbo pa je v celoti pokrila Mestna občina Novo mesto, je še povedal Macedoni.

Omenjeno pot so uredili na pobudo Novomeške kolesarske mreže in s sodelovanjem podjetij Revoz ter TPV. Odprtja se je udeležil tudi predsednik uprave in direktor tovarne Revoz Kaan Ozkan, ki je predvsem poudaril varnost otrok.

Po podatkih novomeške občine je navedena 260-metrska asfaltirana pot široka 3,6 metra. Pri njeni gradnji so uredili tudi vodni odtok in poskrbeli za prometno signalizacijo ter javno razsvetljavo. Preuredili so uvoze in dostope, sanirali podporne zidove, postavili varovalno ograjo in drugo opremo, so še navedli.