c S

V letu 2018 za subvencioniranje izobraževanja strokovnih delavcev v vrtcih in šolah 260.000 evrov

18.12.2017 08:39 Ljubljana, 15. decembra (STA) - Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je danes v uradnem listu objavilo javni razpis študijskih pomoči za subvencioniranje šolnin za nadaljnje izobraževanje strokovnih delavcev v vrtcih in šolah v študijskem letu 2017/18. Višina razpoložljivih sredstev v državnem proračunu za 2018 je 260.000 evrov, piše v razpisu.

Predmet javnega razpisa je subvencioniranje šolnin za nadaljnje izobraževanje strokovnih delavcev zaposlenih v glasbenih šolah, vrtcih, osnovnih šolah, osnovnih šolah s prilagojenim programom, šolah in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, srednjih šolah, višjih strokovnih šolah in dijaških domovih, ki so vpisani v razvid kot izvajalci javnoveljavnih programov vzgoje in izobraževanja.

Na razpis se je mogoče prijaviti do 18. januarja. Nanj lahko kandidirajo strokovni delavci, ki so v študijskem letu 2017/18 vpisani v študijske programe za izpopolnjevanje izobrazbe navedene v razpisu.

Do subvencioniranja šolnine so upravičeni strokovni delavci, ki so na izobraževanje vpisani s soglasjem delodajalca in za namen financiranja šolnine študijskega programa niso prejeli sredstev s strani pravne osebe oziroma šolnina iz teh sredstev ni financirana v celoti. Če je kandidat za namen financiranja šolnine študijskega programa prejel sredstva s strani pravne osebe, se v skladu z namenom razpisa subvencija ustrezno zmanjša, so še zapisali na spletni strani ministrstva.