c S

Ministrstvo za izobraževanje podelilo nagrade jabolka kakovosti

05.12.2017 08:53 Ljubljana, 04. decembra (STA) - Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je danes na slavnostni prireditvi podelilo nagrade jabolka kakovosti za najbolj izstopajoče projekte mednarodnega sodelovanja v programu Erasmus+. Nagrade so prejele vzgojno-izobraževalne ustanove, ki so prispevale k pomembnim spremembam v izobraževanju, so za STA sporočili z ministrstva.

Jabolka kakovosti so letos prejeli Šolski center Ravne na Koroškem, Vrtec Najdihojca v Ljubljani, Šolski center Postojna, Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, Šolski center Slovenj Gradec, Zavod za razvoj knjižnic Jara, Osnovna šola Litija in Univerza v Ljubljani.

Ministrica za izobraževanje Maja Makovec Brenčič je v nagovoru na prireditvi povedala, da na ministrstvu veliko pozornosti namenjajo internacionalizaciji, saj se zavedajo pozitivnih učinkov na kakovost izobraževanja. Odprtost, mednarodno povezovanje in sodelovanje je pomembno za razvoj podpornih okolij, pa tudi z vidika širjenja obzorij. Nagrajeni projekti so odlični primeri dobrih praks, ki navdušujejo in navdihujejo, je po navedbah ministrstva dejala Makovec Brenčičeva.