c S

Svet vlade za mladino se je zavzel za nadaljevanje dela delovnih skupin

05.12.2017 08:33 Ljubljana, 04. decembra (STA) - Svet vlade za mladino se je na današnji konstitutivni seji z novoizvoljenimi člani mladinskega sektorja za mandatno obdobje 2017-2021 seznanil z načinom dela in se dogovoril za nadaljevanje delovanja delovnih skupin. Po navedbah predsednice sveta Maje Makovec Brenčič se bodo najprej lotili dela na področju kakovosti mladinskega dela.

Predsednica sveta in ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič je po seji v izjavi za medije povedala, da so v okviru delovanja sveta dodali še nova področja, kakršno je denimo področje kakovosti v mladinskem delu. Na seji so po njenih besedah prav tako podali oceno oziroma povzetek srečanja v minulem tednu na temo mladinskega sektorja in podelitve državnih priznanj.

"To predvsem z vidika pametnega mladinskega dela, solidarnostne sheme, ki se pripravlja tudi na evropski ravni in vseh že doseženih korakov, ki smo jih izvedli skupaj z vsemi vladnimi resorji," je dejala ministrica in dodala, da z aktivnostmi nadaljujejo. Razlog je v tem, da na ministrskem resorju, kot je pojasnila, skušajo storiti čim več za mlade še v obdobju mandata te vlade.

Najprej se bo bodo lotili nadaljevanja dela delovnih skupin tako pri kakovosti mladinskega dela kot vseh ostalih za mlade perečih področij, ki so znova in znova aktualna za mlade, od stanovanjske in mladinske politike in vse do pripravništev. Ob tem je ministrica zadovoljno ugotovila, da se je v državi že izboljšala stopnja zaposljivosti mladih, a poudarila, da še vedno ostajajo izzivi. "Spodbujamo pa tudi vse večje povezovanje s shemami EU in prav ministri smo prejšnji teden podprli tako solidarnostno shemo kot strategijo pametnega mladinskega dela," je še dodala.

Podpredsednik Mladinskega sveta Slovenije (MSS) za mladinske politike Tibor Vöröš je v izjavi za medije dejal, da mladi verjamejo in pričakujejo, da bodo v prihodnosti skupaj z vlado "konstruktivno reševali probleme, s katerimi se soočajo". Dogovorili smo se, da delovne skupine, kot je na primer za jamstvo za mlade, delajo še naprej z istim tempom. Naslednja seja sveta bo predvidoma januarja, ker ne želijo čakati tri mesece na naslednjo sejo, kot je to sedanja praksa, je še dodal.