c S

Facebook z razvojnim centrom na Otoku; aplikacijo za otroke

04.12.2017 15:26 London, 04. decembra (STA) - Ameriški spletni velikan Facebook, ki upravlja s priljubljenim istoimenskim družbenim omrežjem, je v Londonu danes odprl novi razvojni in inovacijski center. Na Otoku bo v letu dni ustvaril 800 delovnih mest. Na isti dan pa je Facebook predstavil tudi novo aplikacijo za pošiljanje sporočil oz. klepetanje za otroke, poročajo tuje tiskovne agencije.

Facebook je svojo aplikacijo Messenger nadgradil z opcijo za otroke ter jo poimenoval Messenger Kids. Kot prvi jo bodo lahko testno uporabljali uporabniki Applovih naprav z operacijskim sistemom iOS v ZDA.

Kot so pojasnili v Facebooku, je bil njihov cilj združiti potrebo po aplikaciji, ki otrokom omogoča povezovanje z bližnjimi, z željo oziroma odgovornostjo staršev, da imajo nad otrokom določeno mero nadzora. Aplikacijo, ki ne bo vsebovala oglasov ali možnosti nakupovanja, so razvili za starostno skupino šest- do 12-letnikov.

Starši bodo lahko v aplikaciji nadzorovali seznam stikov, otroci pa ne bodo mogli klepetati z osebami, ki jih starši ne bodo potrdili, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Pri Facebooku poudarjajo, da se danes veliko otrok na splet podaja brez nadzora in varovalk. Študije kažejo, da 93 odstotkov otrok med šestim in 12. letom starosti v ZDA dostopa do tabličnih računalnikov ali pametnih telefonov, dve tretjini imata svojo tovrstno napravo.

"Zagotoviti želimo, da so izkušnje naših otrok pri uporabi tehnologije pozitivne, varne in primerne njihovi starosti, in verjamemo, da bo učenje otrok, kako pozitivno uporabljati tehnologijo, prineslo boljše izkušnje kasneje v njihovem življenju," so dodali v podjetju.

Pravila Facebooka sicer določajo, da mora biti otrok star najmanj 13 let, da lahko ustvari račun, a mnogi to določilo zaobidejo.

Facebook je sicer danes v Londonu odprl nov raziskovalni in inovacijski center. Na Otoku bo do konca prihodnjega meseca ustvaril 800 delovnih mest - skupno bo tako na Otoku zaposloval 2300 ljudi. V centru je vzpostavil tudi prvi lastni inkubator za zagonska podjetja.

Odprtja novih prostorov na osrednji londonski ulici Oxford se je udeležil tudi britanski finančni minister Philip Hammond.