c S

Cerar in Makovec Brenčičeva sprejela predsednika in ustanovitelja evropske naravoslovne olimpijade

01.12.2017 09:09 Ljubljana, 30. novembra (STA) - Predsednik vlade Miro Cerar je danes skupaj z ministrico za izobraževanje, znanost in šport Majo Makovec Brenčič sprejel predsednika in ustanovitelja Evropske naravoslovne olimpijade EUSO Michaela A. Cotterja. Slovenija bo namreč od 29. aprila do 6. maja 2018 v Ljubljani prvič gostila Evropsko naravoslovno olimpijado.

Evropska naravoslovna olimpijada je bila prvič organizirana leta 2003 v Dublinu, prav na pobudo Cotterja, ki se je danes mudil v Sloveniji. Predsednik vlade Cerar je na delovnem srečanju z njim povedal, da je "naravoslovna olimpijada odlična priložnost, da mlade še dodatno spodbudimo za naravoslovje in znanost, zato bo Slovenija z veseljem gostila mlade raziskovalce iz cele Evrope". Na EUSO 2018 pričakujejo udeležbo vsaj 200 mladih do 17 let iz 25 držav.

EUSO 2018 bo potekal v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije. Sredstva v skupni višini nekaj več kot pol milijona evrov za izvedbo olimpijade je zagotovilo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.