c S

Študenti predstavili projekte za povezovanje visokega šolstva in gospodarstva

15.11.2017 08:02 Ljubljana, 14. novembra (STA) - Več kot 1600 študentov je sodelovalo v projektu Po kreativni poti do znanja, ki je namenjen povezovanju gospodarstva in visokega šolstva. Danes so na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču predstavili kreativne rešitve, do katerih so prišli v okviru projekta.

Študenti so izvajali 212 projektov pod mentorstvom 224 visokošolskih učiteljev in 333 strokovnjakov iz gospodarstva oziroma neprofitnih organizacij. Danes so svoje rešitve predstavili na dogodku, ki sta ga pripravila Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad ter ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Udeležence je nagovoril državni sekretar na ministrstvu Tomaž Boh, ki je poudaril, da so znanje, izobraževanje, ustrezne splošne in poklicne kompetence, povezovanje z gospodarstvom in čim hitrejši prehod mladih iz sistema izobraževanja na trg dela tisto, za kar si prizadeva ministrstvo.

Program Po kreativni poti do znanja, ki ga s sredstvi evropskega socialnega sklada sofinancira ministrstvo za izobraževanje, je eden od primerov spodbujanja takšnega sodelovanja ter predstavlja pomembno spodbudo pri povezovanju visokošolskega sistema z delovnim okoljem. S tem mladim omogoča pridobivanje praktičnih izkušenj že v času študija, so sporočili z ministrstva.