c S

Ljubljanska občina podelila sedem novih certifikatov LGBT prijazno

08.11.2017 08:10 Ljubljana, 07. novembra (STA) - Mestna občina Ljubljana je danes podelila sedem novih certifikatov LGBT prijazno. Prejeli so jih Fakulteta za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani, IBM Slovenija, Javni zavod Mladi zmaji, Viški vrtci, Vrtec Galjevica, Vrtec Kolezija in Vrtec Mladi rod. Do zdaj so na občini podelili 20 tovrstnih certifikatov.

Kot so navedli na Mestni občini Ljubljana, omenjeni certifikat podeljujejo, ker se zavzemajo za vključujočo družbo, brez diskriminacije na podlagi katere koli osebne okoliščine.

S certifikatom se posamezne organizacije zavežejo k boljšemu razumevanju temeljnih človekovih pravic lezbijk, gejev, biseksualcev in transspolnih (LGBT) oseb.

Organizacija lahko pridobi certifikat, ko se vodstveni kader izobrazi o temeljnih človekovih pravicah in posebnih potrebah LGBT oseb in ko to znanje prenese na sodelavce. Pri tem je cilj, "da se znotraj delovnega okolja in navzven do strank ustvari klima, ki bo pozitivna za vse", piše na spletni strani občine.

Organizacija, ki izpolni zahteve, pridobi certifikat v obliki listine, kjer so zapisane zaveze, nalepke LGBT prijazno, ki jih namesti na vidno mesto ob vhodu, in plakate LGBT prijazno, ki seznanjajo zaposlene ter uporabnike in uporabnice storitev, da se nahajajo v LGBT prijaznem okolju.