c S

V Dornavi z lastnimi sredstvi do novega vrtca

30.10.2017 07:02 Dornava, 29. oktobra (STA) - V Dornavi bodo danes popoldne uradno odprli novi in prenovljeni del osnovne šole, ki je namenjen potrebam predšolskega varstva. Kot je povedal župan Rajko Janžekovič, novi vrtec zadostuje vsem standardom, ki jih narekuje zakonodaja, naložba v prenovo, novogradnjo, nadstrešek in opremo pa je stala 800.000 evrov.

Naložbo so v Dornavi načrtovali že nekaj časa. Sprva so čakali ustrezen razpis ministrstva za izobraževanje, a ker tega v ustrezni obliki za izvedbo racionalno zgrajenega objekta ni bilo, so se odločili, da bodo gradnjo izvedli brez pomoči države in tako najmlajšim občanom zagotovili ustrezne prostore.

"Pred leti smo v osnovni šoli že odprli dva začasna oddelka vrtca in s tem ponudili staršem možnost zadostnega varstva otrok v domačem kraju," je dejal Janžekovič in dodal, da novi prostori obsegajo 880 kvadratnih metrov, od tega 323 v prenovljenem delu šole, 352 novih prostorov in 204 kvadratne metre zunanje terase z nadstreškom.

Občina je za uresničitev projekta najela 400.000 evrov kredita, še enkrat toliko pa so zagotovili v letošnjem proračunu. Že novembra bo tako 87 predšolskih otrok prvič vstopilo v nove prostore, ki bodo njim in zaposlenim nudili prijetno bivanje in počutje.

Zasedenih bo pet igralnic, zagotovili so še šesto, če bi se izkazale potrebe po dodatnem oddelku, še bolj pomembna pridobitev pa je 124 kvadratnih metrov velik osrednji prostor, kjer bodo otroci lahko telovadili, se zabavali, družili s starši ali si ogledali kakšno predstavo. Ob veliki pokriti terasi jim bo na voljo še dobrih 600 kvadratnih metrov zelenice z zunanjimi igrali.