c S

V Domžalah hitijo z nekaterimi investicijami

30.10.2017 07:11 Domžale, 29. oktobra (STA) - V domžalski občini pospešeno nadaljujejo oziroma zaključujejo nekatere občinske investicije. Tako na Osnovi šoli (OŠ) Preserje nadaljujejo z gradnjo novih oddelkov in s prenovo šolske kuhinje, v Ihanu so končali obnovo poslovilnega objekta. Te dni bodo zaključili tudi prenovo atletske steze na domžalskem stadionu, so za STA pojasnili z občine.

Letošnje leto je v domžalski občini investicijsko zelo pestro, kar jim omogoča 32 milijonov evrov težak proračun. Tako so letos začeli širiti OŠ Preserje pri Radomljah, za kar so namenili 1,3 milijona evrov. Spomladi so opravili rušitvena dela, sledila je nadzidava šole, zdaj gradijo nove štiri učilnice oziroma trenutno vgrajujejo okna. Nadaljujejo pa tudi s prenovo šolske kuhinje.

Na Pelechovi cesti, ki poteka mimo šole, so dokončali pločnik, ki bo tako šolarjem omogočil varnejšo pot v šolo in domov. Na tej cesti zdaj nadaljujejo z obnovo cestišča po vodovodih. Zaradi dodatnih del so podaljšali dovoljenje za poseg v cestišče in spremembo prometnega režima na tej cesti. Dela so predvidena do 5. novembra.

V Ihanu pa so zaključili prenovo poslovilnega objekta. Izvedli so prenovo notranjega dela in uredili dva poslovilna prostora, čajno kuhinjo, sanitarije in ostale prostori znotraj objekta ter uredili okolico.

V občini so začeli obnavljati nekatere dotrajale mostove in ceste. Tako so na Cesti borcev v Preserjah pričeli z deli na mostu prek Kamniške Bistrice. Do 15. novembra bo na omenjenem delu delna zapora ceste. Tudi na Podrečju so pričeli obnavljati most.

Nadaljujejo dela na urejanju rekreacijske osi ob Kamniški Bistrici. Dela trenutno potekajo med Radomeljskim in Homškim mostom na levi strani brežine.

Pričeli so z lokalno sanacijo celotnega odseka ceste Ihan-Vinje, kjer bodo sanirali najbolj poškodovane dele celotnega odseka ceste. Sicer so končali pločnik na Kamniški cesti od Radomelj proti Homcu. Zaključili so tudi prenovo ceste Žiče-Rova.

Na Šolski ulici v Dobu se dela z vgradnjo elektro kabelske kanalizacije nadaljujejo. Vgradili so kanalizacijske pokrove, nadaljujejo s finim asfaltiranjem. Na cesti Dob-Češenik-Turnše so obnovili celoten vodovod, trenutno je v pripravi elektro kabelska kanalizacija.

Na Opekarniški cesti so zaključili z vgradnjo vodovoda in kanalizacije, sledi vgradnja telekomunikacijskega omrežja.

Zaradi investicijskih del na vodovodnem omrežju bo do 30. novembra popolna zapora lokalne ceste Brezje pri Dobu-Žeje. Prav tako bodo v enakem obdobju vzpostavili popolno zaporo ceste Goričica pri Ihanu.