c S

Predsednik mladinskega sveta mlade pozval na volitve

20.10.2017 08:33 Ljubljana, 19. oktobra (STA) - Predsednik Mladinskega sveta Slovenije Tin Kampl je pred predsedniškimi volitvami izpostavil, da je treba politiki pokazati, "da smo mladi tukaj s svojimi interesi in potrebami in da smo se za njih pripravljeni tudi boriti". Mlade je na volitve pozval z besedami: "Prihodnost pripada nam, mladim. Vzemimo jo v roke!"

"Mnogi med nami ne vidite smisla v udeleževanju volitev. Zdi se nam, da naši glasovi ne štejejo. Da našega mnenja ne jemljejo resno. Občutek, da se interesi nas mladih ne uresničujejo, ni napačen," je navedel Kampl. Po njegovih besedah politika vidi mlade kot nepomembne, saj do zdaj še niso uspeli ključno vplivati na izide volitev.

"Politika sama ne bo naredila potrebnih sprememb, da bi se mladim približala, če se v to politiko ne bomo vmešali mladi sami in spremenili vzorce delovanja, ki so danes prevladujoči," je ocenil. To pa lahko po njegovih besedah storijo tako, "da najprej gremo na volitve, kandidiramo, oddamo svoj glas, izražamo stališča in preko vseh kanalov, ki so nam na razpolago, zahtevamo spremembe".

"Predsedniške volitve izkoristimo, da opozorimo nase, da se stranke zganejo in začnejo zavedati, da z mladimi ni šale," je izpostavil Kampl.