c S

Konstitutivna seja novega senata ljubljanske univerze

17.10.2017 08:20 Ljubljana, 17. oktobra (STA) - Senat ljubljanske univerze se bo danes sestal na konstitutivni seji, ki jo bo prvič vodil novi rektor univerze Igor Papič. Člani senata bodo med drugim obravnavali predlog sprememb odloka o preoblikovanju univerze, ki se nanaša na študijske programe, in nov akcijski načrt za implementacijo strategije univerze na kadrovskem področju 2017-2020.

Na današnji seji senata bodo potrjevali mandate senatorjev, ki so jih za obdobje od 2017 do 2021 predlagale članice ljubljanske univerze in študentski svet univerze.

Člani senata bodo med drugim obravnavali predlog sprememb odloka o preoblikovanju univerze v skladu z novelo zakona o visokem izobraževanju. Fakultete in umetniške akademije opravljajo znanstvenoraziskovalno in umetniško dejavnost z enega ali več sorodnih oziroma med seboj povezanih znanstvenih oziroma umetniških področij, disciplin in strok.

Študijski programi pa se uvrščajo v študijska področja glede na uredbo o uvedbi in uporabi klasifikacijskega sistema izobraževanja in usposabljanja in v znanstvenoraziskovalno disciplino glede na klasifikacijo Frascati.

Ljubljanska univerza ima trenutno akreditiranih pet interdisicplinarnih študijskih programov na prvi, sedem na drugi in šest na tretji stopnji.

Na seji bodo izbrali kandidata za predstavnika univerze v državnem svetu, do zdaj je univerza prejela soglasje enega kandidata za člana državnega sveta, in sicer Radovana Stanislava Pejovnika.

Senat naj bi sprejel tudi učne načrte kreditno ovrednotene obštudijske dejavnosti: Raziskovanje na področju zaposljivosti diplomantov, Upravljanje družbenih medijev, Vodenje in voditeljstvo.