c S

V Kočevju strokovna lesarska konferenca Wood-Tech-Talks

10.10.2017 09:29 Kočevje, 10. oktobra (STA) - V Kočevju bo danes kot zadnja v nizu prireditev tamkajšnjega 5. Festivala lesa potekala strokovna lesarska konferenca "Wood-Tech-Talks", na kateri bodo govorili o krožnem gospodarstvu, gozdno-lesni verigi in njeni digitalizaciji ter predstavili zgledne primere. Odprla jo bo ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič.

Na konferenci bodo po podatkih prirediteljev med drugimi udeleženci sodelovali predstavnik vladne službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Marko Hren, vodja strateško razvojno-inovacijskega partnerstva za krožno gospodarstvo na štajerski gospodarski zbornici Dragica Marinič, profesorja ljubljanske Biotehniške fakultete Primož Oven in Miha Humar, glavni direktor družbe Slovenski državni gozdovi Zlatko Ficko ter drugi.

Na omenjeni konferenci bodo med drugim predstavili pilotni projekt postavitve informacijsko-tehnološkega programa na področju gozdno-lesne verige v Sloveniji, so še zapisali prireditelji.

Omejeni festival, ki ga zadruga Festival lesa pripravlja skupaj s kočevsko občino, je sicer prinesel vrsto prireditev, povezanih z lesom in njegovo predelavo. Potekal je pod častnim pokroviteljstvom predsednika vlade Mira Cerarja, kot običajno pa so ga posvetili ustvarjalnosti v lesu kot tudi poglobljenim strokovnim pogovorom na temo lesarstva.

V četrtek so ga začeli s tradicionalno podelitvijo nagrad 3. mednarodnega natečaja industrijskega oblikovanja (Pra)stol. Do danes pa so pripravili še vrsto delavnic za različne starosti in ciljne skupine. Posebej so poudarili Tišlersko soboto, v okviru katere so pripravili okroglo mizo, namenjeno predvsem oblikovalcem, in praktične delavnice.