c S

Direktor ŠOUP Kokl pravnomočno obsojen

03.10.2017 08:38 Koper, 02. oktobra (STA) - Višje sodišče je tik pred zastaranjem potrdilo sodbo okrajnega sodišča, ki je na 14 mesecev pogojne zaporne kazni s triletno preizkusno dobo zaradi ponarejanja listin obsodilo direktorja Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) Sebastjana Kokla. Čaka ga še sojenje zaradi suma okoriščanja s študentskim denarjem, poroča Radio Slovenija.

Kokl je po poročanju radia ponarejal listine v času sprejemanj statuta leta 2007. Primer bi v ponedeljek zastaral, a so višji sodniki pred dnevi v celoti potrdili obsodbo. Zavrnili so tako Koklovo pritožbo kot tudi pritožbo tožilstva, ki je predlagalo prepoved opravljanja funkcije direktorja. Tožilstvo je namreč menilo, da organizacije, ki letno upravlja s približno milijonom evrov študentskega denarja, ne more voditi obsojeni direktor.

To je Koklov tretji mandat, pred tem je bil vrsto let predsednik študentske organizacije. Kokl pravi, da sodbe še ni prejel, predsednik ŠOUP Nassim Djaba pa je za Radio Slovenija povedal, da se bo zadevi posvetil, ko bo z njo uradno seznanjen. Odločitev o morebitni Koklovi razrešitvi bo sprejemal nadzorni svet ŠOUP.

Tožilstvo je proti Koklu vložilo tudi obtožbo, da se je prek podjetij Garmond in Duval, s katerima je povezan, okoristil z najmanj 150.000 evri študentskega denarja.