c S

Na Trebelnem na Dolenjskem bodo gradili športni center in širili šolo

02.10.2017 08:57 Mokronog, 30. septembra (STA) - Občina Mokronog-Trebelno je pred dnevi podpisala izvajalsko pogodbo za gradnjo sodobnega športnega centra in dozidavo osnovne šole na Trebelnem. Glavnino denarja za nekaj manj kot dvomilijonsko naložbo bo zagotovila občina, ki pri tem računa na podporo iz sredstev za financiranje občin, Eko sklada, Fundacije za šport in pristojnega ministrstva.

Župan Anton Maver je povedal, da bo Trebelno do začetka prihodnjega šolskega leta bogatejše za sodobni krajevni športni center, dodatne prostore pa bo dobila tudi tamkajšnja podružnična osnovna šola.

Dodal je, da bo načrtovana pridobitev okolju prijazna, z nizko porabo energije in predvsem z visoko uporabno vrednostjo.

Kot je povedala Zvonka Kostrevc, ravnateljica Osnovne šole Mokronog, v okrilju katere deluje tudi Podružnična šola Trebelno, za 19 otrok v enoti vrtca Mokronožci na Trebelnem in 61 otrok od prvega do petega razreda krajevne podružnične šole zdaj nimajo ustreznega prostora za pouk športne vzgoje in druge tovrstne dejavnosti.

Po podatkih Občine Mokronog-Trebelno bo celotna gradnja pokrila 1200 kvadratnih metrov, sicer pa naložba obsega dozidavo dodatnih šolskih prostorov, gradnjo telovadnice z dvorano in s spremljajočimi prostori ter zunanjo ureditev. Sodobni športni center bo ob popoldnevih na voljo tudi krajevnim športnim društvom in rekreativcem.

Sicer pa so navedene objekte zasnovali tako, da zadoščajo novi področni zakonodaji, ki bo začela veljati 1. januarja prihodnje leto, in zahtevam Eko sklada za nevračljive finančne spodbude za skoraj ničenergijske stavbe v javni lasti.

Graditi bodo začeli te dni. Rok za končanje vseh del in uporabno dovoljenje je prvi dan prihodnjega šolskega leta, so še navedli ob podpisu pogodbe.