c S

Vodenje sindikata Mladi plus prevzela Tea Jarc

29.09.2017 08:39 Ljubljana, 28. septembra (STA) - Sindikat Mladi plus je na današnji konferenci sprejel spremembe statuta in izvolil novo vodstvo. Vodenje sindikata je prevzela Tea Jarc, ki je na tem položaju nasledila Zalo Turšič, so sporočili iz sindikata. Na konferenci so se posvetili tudi prihodnjim izzivom, rdeča nit delovanja sindikata bo ostalo prizadevanje za dostojno delo in življenje.

Jarčeva je ob izvolitvi povedala, da mladi, ki šele vstopajo na trg dela, ki so brezposelni ali pa delajo v prekarnih oblikah dela, potrebujejo močnega zagovornika, ki se bo zavzel za njihove interese, saj spadajo med bolj ranljive družbene skupine.

Na konferenci so se predstavniki sindikata ozrli na doslej opravljeno delo ter se posvetili izzivom in nalogam, ki jih čakajo v prihodnosti. Kot so zapisali, bo rdeča nit njihovega delovanja ostalo prizadevanje za dostojno delo in dostojno življenje, pri tem pa se bomo še tesneje povezali s članicami in člani. Na področju zagovorništva bo glavno vodilo izboljšanje položaja mladih, predvsem pri prehodu iz izobraževanja na trg dela.

Nadaljevali bodo z usposabljanji, delavnicami in izobraževanji in jih vsebinsko še razširili. Prizadevali si bodo tudi za krepitev članstva, za nadaljnje vzpostavljanje regijskih odborov ter snovali s tem povezane nove akcije in kampanje. Ko gre za področje raziskovanja, pa bodo še naprej preučevali položaj mladih na trgu dela ter opravljali razne ankete, raziskave in podobno.

Konference sindikata so se udeležili tudi predstavniki vladnega urada za mladino, Zveze svobodnih sindikatov Slovenije in Svobodnega sindikata Slovenije, katerega del je Sindikat Mladi plus.